Jobb a kevés az ÚR félelmével, mint a sok kincs, ha nyugtalanság jár vele. (Péld 15,16)

Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van... (Zsid 13,5a)

Kós Benedek Tibor

 

Kós Benedek Tibor 2000. március 8-án született, a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait.

Benedek 9 éves korától kajakozik. A hosszú évek alatt voltak nehezebb időszakok az életében, de soha nem adta fel, mindig sikerült a legjobbak között maradnia, elszántan küzdött, és most is küzd a céljaiért. Számos kiemelkedő hazai és nemzetközi versenyen vett részt, ahonnan dobogós helyezésekkel tért haza.

A többszörös válogatottság mellett 2012-2015-ös évben az eredményei a következők: 7 magyar bajnoki cím, 6 magyar bajnoki cím második helyezett, 3 magyar bajnoki cím harmadik helyezett.

A 2016-os évben kiemelkedő eredményeket ért el. Ötszörös magyar bajnok lett, a saját korosztályában minden versenyen dobogón végzett, ezen kívül a szeptemberben Szegeden megrendezett Olimpiai Reménységek versenyén, ami korosztályának megfelelő világbajnokság (41 ország versenyzőivel versenyzett) 200, 500 és 1000 méteren is döntőzött. A számára egyik legfontosabb távon, 1000 méteren 2. lett.

A 2017-ben a belgrádi ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon Kós Benedek Európa-bajnok lett. Tiszaújvárosi párjával, Erős Patrikkal aranyérmesek lettek az 1000 méteres fináléban, óriási csatában győzték le a fehéroroszokat. „Erős rajt után sikerült erős utazóval mennünk, s a második ötszázon robbantottunk egyet, amellyel megleptük az ellenfeleinket. Igyekeztünk csak magunkra figyelni, és szerencsére végig együtt voltunk a hajóban, megvolt az erő bennünk, ennek is köszönhetjük ezt az aranyat” – nyilatkozta Kós Benedek a szövetség honlapján.

Ugyanebben az évben az Ifjúsági Világbajnokságon K-2 1000 méteren 2. helyezett lett.

A 2018-as Ifjúsági Világbajnokságon K-1 1000 méteren 1. helyet, 500 méteren szintén 1. helyezést szerzett.

Benedek jelenleg az MTK Budapest versenyzője, emellett a Kolozsvári Egyetemen, pszichológia szakon II. évfolyamos hallgató.

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen