Jobb a kevés az ÚR félelmével, mint a sok kincs, ha nyugtalanság jár vele. (Péld 15,16)

Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van... (Zsid 13,5a)

Major Katalin

 

Szarvason született 1960. augusztus 2-án. Válogatott és magyar bajnok kézilabdázó.

Iskoláit szülővárosában végezte, 1978-ban érettségizett a Vajda Péter Gimnáziumban. Ekkor már két éve a Szarvasi Szirén SE kézilabdázója volt, csapatával az NBII-ben játszott. Az érettségi után a Testnevelési Főiskola felé vette az irányt, ahogy tanári képesítést szerzett. Tanulmányai idején a főiskola csapatát erősítette.

Diplomája kézhezvétele után kezdődött profi sportolói karrierje. 1982-ben az NBI-es Tatabányai Bányász SC-hez szerződött, a dunántúli csapattal bronzérmet szerzett mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában. Legsikeresebb időszaka az a kilenc szezon, amely során a Budapesti Építők SC játékosaként tevékenykedett (1984-1993).

Az Építőkkel 1989-ben magyar bajnok lett, majd a sikert egy évvel később megismételték. A két bajnoki cím mellett két ezüst és egy bronzéremmel is büszkélkedhet. A Magyar Kupában első helyen végeztek 1992-ben, míg pár évvel korábban két ezüstérem részese volt. 1994-ben végül csapatot váltott, és 1996-os visszavonulásáig a Budapest Vasas SC kézilabdázója volt.

A magyar válogatott mezt 168 alkalommal ölthette magára, a csapattal az 1986-os világbajnokságon a 8. helyet szerezte meg.

Hivatásos pályafutása végeztével választott szakmájában, testnevelőtanárként dolgozott. A mai napig nem szakadt el kedvenc sportjától, jelenleg a Kézisuli Utánpótlás Alapítványnál edzősködik.

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen