Jobb a kevés az ÚR félelmével, mint a sok kincs, ha nyugtalanság jár vele. (Péld 15,16)

Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van... (Zsid 13,5a)

Bodonyi Dóra

 

Bodonyi Dóra 1993-ban született Szarvason. A Vajda Péter Gimnáziumban érettségizett 2012-ben.

Hét éves korában kezdett kajakozni. Nevelő edzői Nyerges Attila (Szarvas) és Pálinkás András (Békésszentandrás) voltak.

Jelenleg (2022) a KÖZGÉP SE Szolnok versenyzője, edzője Hadvina Gergely, akivel 2020-ban kötöttek házasságot.

A 2015-ben a portugáliai Montemor-o-Velho-ban megrendezett ifjúsági és U23-as világbajnokságon 500 méteren aranyérmet szerzett. Ugyanebben az évben a koppenhágai világkupán aranyérmet szerzett 1000 méteren és 5000 méteren, a milánói világbajnokságon pedig K2 1000 méteren bronzérmes lett.

2016-ban a moszkvai Európa-bajnokságon ezüstérmes lett 5000 méteren. A 2017-es világkupán 1000 méteren szerzett aranyérmet Montemor-o-Velho-ban.

A plovdivi Európa-bajnokságon 1000 és 5000 méteren is elsőként ért célba. Augusztusban a csehországi Račicében rendezett világbajnokságon 5000 méteren lett aranyérmes.

A 2018-as Európa-bajnokságon a női négyessel szerzett aranyérmet 500 méteren, a világbajnokságon pedig 1000 méteren egyesben és a négyes tagjaként 500 méteren újabb világbajnoki címeket szerzett.

A 2019-es szegedi világbajnokságon a női kajaknégyessel 500 méteren és egyesben 5000 méteren szerezte meg negyedik és ötödik világbajnoki címét.

Eredményei elismeréseképp 2019 októberében neve felkerült a Magyar Kajak-Kenu Szövetség örökös bajnokainak falára.

A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott tokiói olimpián kajak kettes 500 méteren bronzérmet szerzett Kozák Danutával, a kajak négyessel pedig olimpiai bajnok lett. Ezt követően számos kitüntetésben és elismerésben részesült, köztük a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét is megkapta.

Jelenleg a Debreceni Egyetem kereskedelem és marketing szakos hallgatója. Úgy érzi, hogy a kajakozás mellett mással is kell foglalkoznia. Bár nem sportmenedzsernek tanul, sportkarrierje befejeztével szívesen foglalkozna sportolók vagy kisebb egyesületek menedzselésével, mert ezen a területen úgy érzi, van még tennivaló.

„Itt, Szolnokon jól el tudok bújni, szerencsére nem jut el hozzám semmilyen pletyka. Burokban élek, de remekül érzem magam. Szarvasi vagyok, simán el tudom képzelni, hogy ott vagy még annál kisebb helyen éljek, de ez a sport miatt jelenleg elképzelhetetlen. A telepen, ahová edzeni járok, nagyon sok a gyerek, ők tudják, ki vagyok, aminek azért örülök. Ez persze felelősséggel is jár, mert példaképnek tekintenek.”

Ezért köszönjük, hogy szívesen visszatér egykori iskolájába, ahol jelenleg is több tehetséges, sikeres fiatal kajakos tanul, és valamennyi diákunknak példát mutathat kitartásban, önfegyelemben, elkötelezettségben.

Megtisztelő, hogy kiváló sportolóink között tudhatjuk, további sportpályafutásához sok sikert kívánunk!

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen