Boldog az az ember, akinek az Úr nem rója fel bűnét, és nincs lelkében álnokság. (Zsolt 32,2)

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az… Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által… (2Kor 5,17–18)

Felsőfokú nyelvvizsgák tizedikben

Kasuba Kristóf és Lauday Marcell 10. B osztályos tanulók a tavaszi vizsgaidőszakban angol nyelvből felsőfokú komplex nyelvvizsgát szereztek magas írásbeli és szóbeli százalékos eredménnyel. Kristóf a középfokú nyelvvizsga megszerzése után döntött úgy, hogy tovább dolgozik, és megcélozza a felsőfokú szintet. Marcell országos angol nyelvi versenyeken ért el kimagasló eredményeket. Így úgy döntött, hogy kihagyja a középfokú szintet és rögtön a felsőfokú nyelvvizsgát teszi le. Mindketten kemény munkával és sok gyakorlással sikeresen felkészültek erre a nehéz megmérettetésre.

Amellett, hogy emelt szintű angolos osztályba járnak, sokat olvasnak és az interneten is angol nyelvű politikai és nyelvészeti videókat néznek. Szerintük a sikeres nyelvtanulás titka az, hogy az iskolai nyelvórán kívül is foglalkozzunk a tanult nyelvvel és érdeklődjünk az angolszász kultúra iránt. Sok olvasás és még az eredeti nyelven való filmnézés is gazdagítja nyelvtudásunkat.

 

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen