Boldog az az ember, akinek az Úr nem rója fel bűnét, és nincs lelkében álnokság. (Zsolt 32,2)

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az… Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által… (2Kor 5,17–18)

Két ezüst és egy Eb kvalifikáció Szlovéniából

Ljubljanában került sor a jövő évi budapesti Eb utolsó kvalifikációs versenyére. A szarvasi karatésok közül Frankó Dániel és Tálas Bendegúz is éremmel térhetett haza, utóbbi ezzel biztos indulója a jövő évi Európa-bajnokságnak.

A Ljulbjana Open nemzetközi karate versenyen 15 ország 136 klubjának közel 800 versenyzője vett részt,  e mellett a magyar válogatottak számára az utolsó kvalifikációs megmérettetés is volt.

Nagy Máté jól indított első kezes támadásával pontot szerezve nyerte  a kezdő mérkőzését. A második körben azonban elmaradt a kezdeményezés, így 0:0 eredménynél ellenfelét hozták ki a bírók, aki később nem vitte magával a vigaszágra.

Bővebben...

Kosárlabda diákolimpia

November 25-én Gyulán zajlottak le a megyei B 33 kosárlabda diákolimpia mérkőzései. A nyílt bajnokságban az V. és VI. korcsoportosok összevonva versenyezhettek egymással és együtt indulhattak az amatőrök  az igazolt sportolókkal. .A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumot a 24 csapatos mezőnyben 3 egység képviselte. Az izgalmas, szoros mérkőzések végén a
 9. helyet szerezte meg a Tusjak Balázs, Szrnka Zorán, Szakál Ferenc, Gácsi Gergő négyes,

Bővebben...

Karatés sikerek Montenegróban

A csapatsportjairól is méltán híres legnagyobb montenegrói sportegyesület, a Buducnost egyesület karatésainak meghívására a szarvasi harcművészek a hétvégén a fővárosba utaztak, hogy részt vegyenek a 40. Podgorica Karate Kupán. A tornán tíz ország ötvennégy egyesületének 725 versenyzője vett részt. 

Először Nagy Máté lépett tatamira, aki az első körben a novemberi világbajnokságon bronzérmes helyi versenyzőt kapta ellenfeléül. Az első együttes találat után a montenegrói újabb pontot szerzett, de Máté egy fejrúgással megfordította az állást, és 4:2-re nyerte a mérkőzést. A legjobb négy között aktívabb szerepléséért 4:1-es bírói ítélettel szintén versenyzőnket hozták ki a bírók, így következett a döntő a bosnyákok legjobbjával. Itt sajnos Máté nem hozta felszínre kellőképpen kivételes képességeit, így ezüstéremmel zárt.

Bővebben...

Megyei döntős asztaliteniszezők

Szarvason rendezték meg az  Asztalitenisz Diákolimpia V. – VI. korcsoport „B” kategóriás versenyzők városi döntőjét.

A versenyre Szarvason a Fő téri tornateremben került sor 2019. november 22-én.

Bővebben...

Kézilabdában is jók vagyunk

Szeghalmon rendezték meg 2019. október 21-én  a Kézilabda Diákolimpia megyei elődöntőjét az V-VI. korcsoport számára  A kategóriában. Iskolánk kézilabda csapata jól szerepelt, 2. helyen jutott tovább a Szeghalmi Péter András Gimnáziummal együtt a megyei döntőbe.

A diákolimpia  megyei döntőjét 2019. november 7-én rendezték meg Orosházán. Itt tanulóink a 4. helyet szerezték meg, mivel az első mérkőzésen két játékosunk is megsérült, ez befolyásolta a végeredményt. De a lányok példásan helyt álltak, és méltón képviselték iskolánkat.

Bővebben...

Újra dobogón a Székely Kupán

A Székely Mihály Intézmény már tizedik alkalommal rendezte meg a Székely Kupát, a megye középiskolás csapatainak kiírt kispályás labdarúgó tornáját. Bár a tavaly szerzett címünket nem sikerült megvédeni, az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is dobogón végzett iskolánk jelentősen megfiatalított csapata. A csoportmérkőzések után a két szarvasi csapat ezúttal az elődöntőben találkozott egymással, ahol egy izgalmas mérkőzésen, a tavaly még minket erősítő Szappanos Ármin vezetésével most a székelyesek bizonyultak jobbnak, 5-3-ra győztek ellenünk. A harmadik helyért lejátszott meccs szerencsére nem jelentett gondot, a gyulai Harruckern János Szakképző Iskolát magabiztosan győztük le, így a tavalyi arany után ezúttal a bronzérem került csapatunk tagjainak nyakába.

Bővebben...

Újabb legendákkal bővült a magyar kajak-kenu

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség székházában kedden ünnepélyes keretek között köszöntötték a sportág 52. Örökös Bajnokát, Bodonyi Dórát , iskolánk egykori diákját.
Gratulálunk, további sikeres sportpályafutást kívánunk! 
 

Megint egy érem!

Megint egy érem! Az Ifjúsági és U23 VB-n k-4 500 m II. helyezést "SZEREZTEK meg" Opavszky Márk, Tamási Zsombor, Szendi Márk, Vajda Bence. Gratulálunk a versenyzőknek, a szülőknek és az edzőknek !

Bővebben...

Bronzérmes lett Frankó Dániel a középiskolások küzdősport világjátékán

A héten megrendezésre kerülő ISF Combat Games legnagyobb súlycsoportjában a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákja csoportelsőként jutott az elődöntőbe, és végül a harmadik helyen zárta a versenyt. 

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében június 16–21. között Budapesten zajlott az ISF Combat Games Iskolai Küzdősport Világbajnokság, amelynek keretében 4 sportágban: birkózásban, judóban, karatéban, valamint taekwondóban versengtek a 13–18 éves sportolók. A tizennyolc országból érkező, mintegy négyszáz fiatal versenyző között közel ötven magyar fiatalnak is szurkolhattunk. Az esemény nagykövetei Barka Emese Európa-bajnok és Bácsi Péter világ- és Európa-bajnok birkózók voltak.
A négy küzdősportot: birkózás, judo, karate (kumite és kata), valamint taekwondo (kyorugi és poomsae) magában foglaló világversenyt először 2 évvel ezelőtt, 2017-ben, az indiai Agraban rendezték meg 6 ország 227 versenyzőjének részvételével. Az idei versenyen már 18 országból több mint 600 résztvevő, köztük 400 versenyző mérkőzött meg. A részt vevő országok: Azerbajdzsán, Brazília, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Franciaország, Horvátország, Kazahsztán, Kína, Magyarország, Málta, Nepál, Oroszország, Peru, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Tajvan, Ukrajna és USA. A magyar delegáció 17 birkózó-, 7 judo-, 15 karate- és 8 taekwondo versenyzőből állt.  

Bővebben...

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen