Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazzal él az ember, ami az ÚR szájából származik. (5Móz 8,3b)

Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad. (Jn 6,68b)

PÉNZ7 a Vajdában

 A Belügyminisztérium által a 2022/2023. tanévben meghirdetett köznevelési témahetek közül 2023. március 6-10. között került megrendezésre iskolánkban a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét. Több program az egész intézményre kiterjedt, de szinte minden tantárgyból volt valamilyen óra, mely a „pénzről” szólt.

 

Bővebben ...

Kadétkirándulás, célirányosan

 A Honvédelmi Sportszövetséghez benyújtott nyertes pályázatunknak köszönhetően lehetőségünk nyílt arra, hogy meglátogassuk Szolnokon a MH 86 Helikopter Bázist és a REPTÁR repülőmúzeumot.

Bővebben ...

Vajdások a Honvédelmi Sportszövetség versenyein

Miután iskolánk 2022 nyarán csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz, a Honvédelmi Sportszövetséggel is felvettük a kapcsolatot. Ezen a szervezeten keresztül az idei tanévben számos versenyen szerepeltek diákjaink kiemelkedő eredménnyel. Legutóbbi két sikerünket egy küzdősport-és egy lövészversenyen értük el.

Bővebben ...

Rekordszámú érettségi vizsga várható a Vajdában

Február 15. nem csak a felsőoktatásba, hanem az érettségire jelentkezés határideje is. Gimnáziumunkban rekordszámú jelentkezéssel zárult a május-júniusi érettségi vizsgák előkészítése.

Három végzős osztályban összesen 88 tanuló fog érettségi vizsgát tenni és (reményeink szerint) ezzel bizonyítványt szerezni. 2005 óta a kétszintű érettségi rendszere van érvényben, ami azt jelenti, hogy a vizsgázók maguk dönthetik el, hogy közép vagy emelt szinten teljesítik az adott tantárgy vizsgáját. Legalább öt tantárgyból szükséges vizsgázni ahhoz, hogy valaki érettségi bizonyítványt szerezzen. Ezek között vannak kötelező tárgyak, melyekből mindenkinek számot kell adnia tudásáról, és vannak szabadon választottak, melyeket a továbbtanulási céljaikhoz választanak a diákok.

Bővebben ...

Egy múzeumi kiállítás margójára

A bölcs római császár, Marcus Aurelius mondotta: „Sem a jövő, sem a múlt nem nehezedik rád, hanem mindig csak a jelen.” Ennek szellemében készült a Szarvas 300 – Vajda 220 című iskolatörténeti kiállítás. Vagyis a jövőről egy szó sem esik, annál több a múltról, viszont a jelenben élő alkotók számára saját koruk megjelenítése okozta a legtöbb fejtörést.

Bővebben ...

Emlék a hősöknek!

 

80 éve, 1943. január 12-én a Vörös Hadsereg az urivi hídfőnél áttörte a Don-kanyarnál állomásozó 2. magyar hadsereg védvonalát, és ezzel megkezdődött az itthon Doni-katasztrófaként elhíresült tragédia.

Bővebben ...

Születésnapra

/Egy éves a Vajda Band Emlékzenekar/

2015-ben alakult meg az egykori Vajda Band, melynek megalapítását a Szarvas Band inspirálta. Dixie, szamba, jazz, retro diszkózene, mai könnyűzene, filmzenék alakították repertoárjukat. Sikeres zenekar volt 2019-ig, a törzstagok elballagásáig.

Bővebben ...

Petőfi-bicentenárium a Vajdában

1823 januárjában senki nem gondolta volna, hogy a hónapban két olyan esemény is történik, mely még 200 év múlva is megemlékezésre adhat majd okot.

Bővebben ...

Az első lövészversenyünk

Még az előző héten, január 18-án, szerdán került megrendezésre az első Don 80 Honvéd Kadét Lövész Vándorkupa, melyen a mi iskolánk, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium is részt vett.

A rendezvényt Fonád Zoltán tanár úr szervezte meg a Doni katasztrófa 80. évfordulója alkalmából, az újonnan átadott szarvasi Honvédelmi Sportközpontban.

Bővebben ...

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen