Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem? Távol van tőlem a segítség, pedig jajgatva kiáltok! (Zsolt 22,2)

Pétert tehát a börtönben őrizték, a gyülekezet pedig buzgón imádkozott érte Istenhez. (ApCsel 12,5)

Reál Hét a Vajdában

2017. február 13-18. között a tanórák mellet sok érdekes programból válogathattak a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai. A reáltárgyak fontosságát általában senki sem kérdőjelezi meg, de sokan túl nehéznek ítélik meg tanulásukat. Reméljük, hogy a hét programjai a megszokottaktól eltérő módon segítették tanulóinkat új ismeretek megszerzésében.

A hetet egykori diákjaink nyitották meg: Molnár Gábor mérnök informatikus, a Google munkatársa, az informatika iránt érdeklődő tanulóknak tartott előadást, az egészségügyi pályákra készülő diákjaink pedig kötetlen beszélgetést folytathattak a már orvosi egyetemen tanuló egykori diákjainkkal.

Kedden az Öveges laborban folyt a munka. Délelőtt a Szlovák Általános Iskola 7. osztályos diákjai kísérletezhettek, délután a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola 2. osztályosai voltak a vendégek. A nap végén nyitott szakkör várta az ásványok rendezésére kíváncsi érdeklődőket.

Szerdán Dr. Jakab Gusztáv, a SZIE egyetemi docense, tudományos főmunkatárs tartott előadást a Körös-Maros Nemzeti Park növényritkaságairól. Délután újabb nyitott szakkörre került sor, a robotok világával ismerkedhettek a vendégek.

Csütörtökön a földrajz és fizika tantárgyak tanulmányi versenyein sikeres diákok Debrecenbe utaztak: látogatást tettek a Debreceni Egyetem vizes laborjában, majd csillagászati előadáson vettek részt az Agorában. Itthon a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról tartott előadást Dr. Simándi Péter, a SZIE főiskolai tanára.

Pénteken délután került sor az Ásványkiállítás megnyitójára a Digitális ásványtár - Természettudományos értékmentés a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban (NTP-MTTD-16-0030) elnevezésű pályázatkeretében. Heincz Adrián, a Szegedi Egyetem Ásványtan Tanszékének PhD hallgatója tartott érdekes előadást az ásványok világáról, majd az érdeklődők megtekinthették az iskola két új kiállító szekrényét. Több mint 100 ásvány, és több mint 50 ősmaradvány került kiállításra.

Szombaton, a Curie Környezetvédelmi Verseny területi fordulójával ért véget az idei Reál Hét.

Köszönjük az előadók segítségét, a kollégák munkáját, és a diákok aktív részvételét!

Kituljak Eszter, munkaközösség vezető

 

Galéria megtekintése!

 

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen