Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem? Távol van tőlem a segítség, pedig jajgatva kiáltok! (Zsolt 22,2)

Pétert tehát a börtönben őrizték, a gyülekezet pedig buzgón imádkozott érte Istenhez. (ApCsel 12,5)

Kölcsey versenyen voltunk

2016. január 22-én pénteken, a Magyar Kultúra napján, országunk himnuszának 193. évfordulóján az orosházi Székács József Gimnáziumban megrendezésre került Kölcsey Ferenc versmondó-és népdaléneklő versenyen a gimnáziumunkból három tanuló vett részt : Bagi Bettina, 9.A , Dorogi Mónika, 10.A és Fülöp Norbert, 10.A osztályos tanulók.

Amikor megérkeztünk, kedvesen fogadtak minket, majd az ünnepélyes megnyitó után mindenki elfoglalta a saját helyét, ahol előadhatta produkcióját: Bagi Bettina és Fülöp Norbert éneklési tudásukat mutatták be, ahol egy kötelező és egy választott népdallal kellett felkelteniük a zsűri érdeklődését, Dorogi Mónika pedig a Szózatot és egy egyénileg kiválasztott Weöres Sándor-verset szavalt el. Miután mindegyikünk előadta a produkcióját, az iskola ebédlőjében megvendégeltek minket.

A verseny még javában tartott, de mi már izgatottan vártunk egy pillanatot: az eredményhirdetést. A két énekesünknek a sok felkészülés ellenére nem sikerült eredményt elérni, viszont Dorogi Mónika a dobogós harmadik helyezésért kapott díjat, emellett Norbertet az eredményhirdetés végén felkérték, hogy egy dalt citerázzon el.

Egész nap kellemesen éreztük magunkat, volt, aki elégedetten, volt, aki kevésbé elégedetten tért haza, mégis boldogok voltunk, mert sokat tanultunk, miközben egy jó kis csapattá kovácsolódtunk össze. Köszönjük a tanárainknak a felkészítést!

Dorogi Mónika 10.A

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen