Az istenfélőkben gyönyörködik az Úr, azokban, akik az ő szeretetében bíznak. (Zsolt 147,11)

Jézus mondja: Mert aki Isten akaratát cselekszi, az az én testvérem és az én anyám. (Mk 3,35)

Madarak, vadak, rokonok….

A Duna Művészeti Mestere címmel írtak ki ebben az évben is pályázatot, melynek célja: megőrizni vizeink tisztaságát a jövő nemzedékének, továbbá felhívni a diákok figyelmét e téma fontosságára nemzetközi szinten a Duna folyó vízgyűjtő területén. Minden év június 5.-én tartják a környezetvédelmi világnapot, ezt mi igen nagy odaadással és több héten át tartó szorgalmas munkával ünnepeltük meg.

Szokatlan módon kizárólag szobor, illetve kisfilm kategóriákat fogadtak el csupán a versenykiírásban. Ez a kihívás már önmagában is elég volt ahhoz, hogy iskolánk első ízben két korosztályos csapattal induljon ezen a megméretetésen.

A Körös jelenléte ösztönzőleg hatott ránk, hiszen a szobrok készítéséhez hulladékok és a folyók mellett található természetes anyagok szolgáltatták az alapanyagot: nád, buga virágzat, agyag, kagylók, halpreparátumok, gallyak…

9. évfolyamból : Plentri Titanilla, Pető Antónia, Tolisz Teodóra tanulók készítették el a „Dunai muzsikusok” című pályaművet. Fontosnak tartottuk bemutatni az ökológiai egyensúly törékenységét, valamint az együttes összefogás élményét, mely lehetővé teszi környezetünk megóvását.

11. évfolyamból : Borbély Laura és Sári Boglárka tanulók pedig a „Menekülés a szennyezett Valóságból” című pályamű elkészítésében jeleskedtek. A szobor címében, benne foglaltatik maga az üzenet, mely szerint a hulladékkal telt vizek élővilága pusztulásra ítéltetett…..vegyük észre, tegyünk ellene- akár ily módon- a művészet eszközeit használva fel e célra.

Azt hiszem mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy a feladat véghezvitele több munkát igényelt, mint azt terveztük, ám mégis érdekes és élményekkel teli esemény volt. Az eredményhirdetés június végéig várat magára, ám nekünk ez örök emlék marad minden nehézségével és szépségével, ettől függetlenül.

Murányi Viktória

 

 

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen