Törjetek föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az Urat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét. (Hós 10,12b)

Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. (Ef 4,24)

Első évem az egyetemen: Czinkoczki Enikő

Ahogy az idősebb generációk szokták mondani: „Az egyetemi évek a legszebbek”.  Az eddigi tapasztalataim valóban ezt támasztják alá és örülök, hogy ezeket az élményeket, mint SZIE-s élhetem át. Tanulmányaimat szeptemberben ugyanis a Szent István Egyetem Mezőgazdasági Karán kezdtem meg, mint agrármérnök. Már a gólyatáborban is kiderült, hogy számomra megfelelő felsőoktatási intézményt választottam, hiszen már itt is minden a „gazdászkodás” körül forgott. Néhány ízelítő, mint például csirke kergetés, szalmabála gurítás és persze úgy senki nem mehetett haza, hogy ne tudja a gazdász táncot. Ezeknek köszönhetően egy összeszokott csapat lépte át az egyetem kapuját.

Az első két félévben alapozó tárgyaink vannak, amely leginkább az állattan, növénytan és kémia tantárgyak. Nem mondom, hogy könnyűek, a legnagyobb meglepetésemre a kémiával veszem legkönnyebben az akadályokat eddig, a nehézséget a latin magolása okozza.

Emellett, hogy egy kicsit ki is tudjak kapcsolódni, szeptembertől az egyetem néptáncegyesületének vagyok a tagja. De a fáradt gőz kiengedésére még több lehetőséget biztosít a Kari Kollégiumi Tanács programok szervezésével, mint például futóversenyek, főzőverseny, sörpong, parasztolimpia, pizzaevő verseny és még sorolhatnám. Ezek az események még közelebb hoznak minket egymáshoz.

Mindent összefoglalva nagyon szeretek idejárni, bár néha a honvággyal még küszködök, de a kolis életet meg lehet szokni és nem is olyan rossz. Az egyetem pedig nagyon tetszik, hiszen itt jöttem rá, mit is szeretnék csinálni az életben.

Czinkoczki Enikő

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen