Törjetek föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az Urat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét. (Hós 10,12b)

Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. (Ef 4,24)

Első évem az egyetemen: Mester Zsófi

Életem szerintem eddigi legnagyobb álma teljesült azzal, hogy júliusban felvettek a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára. A ponthatárok kihirdetése után nem volt túl sok idő pihenni, rögtön bombáztak minket a különböző meghirdetett gólyaprogramokkal, melyek közül a legelső a gólyatábor volt. Vegyes érzésekkel indultam el augusztus közepén a szegedi pályaudvarra, hiszen nem volt senki, akit ismertem volna. Utólag már tudom, nem kellett volna semmitől sem félnem. Nagyon sok új barátot szereztem, a főgólyák nagyon jól megszervezték a tábort és a bulikról még csak nem is meséltem!

A szünet utolsó napján ismertem meg azt a 16 embert, akikkel a következő 6 évben „össze leszek zárva”, vagyis a csoporttársaimat. Az eltelt 9 hónap alatt biztosan kijelenthetem, hogy jobb emberek közé nem is kerülhettem volna. És itt nem csak a szokásos csütörtöki beszélgetésekre és bulizásokra gondolok, hanem sokkal inkább a TIK-ben töltött estékre, amikor a demonstrációk előtt nem hagyjuk, hogy a másik feladja. Ilyenkor szokott következni még egy kávé (ki számolja már hányadik a nap folyamán…) és a következő száz oldal, amit még meg kell tanulni. Tudom, nem hangzik egyszerűnek, de ha ilyen emberekkel vagy körülvéve, valahogy mégsem tűnik annyira nehéznek.

A tárgyak közül egyértelműen az anatómia a kedvencem, de ezzel nem vagyok egyedül az évfolyamban. Minden héten van bonctermi gyakorlatunk az Anatómia Intézetben, hogy ne csak könyvekből kelljen megtanulni az emberi test felépítését. Ezen kívül nagyon megszerettem a pszichológiát is, bár eléggé nehéz és nagyon sokat kell tanulni rá.

Az egyetem nagyon sok kikapcsolódási programot szervez, nem csak a gólyáknak, hanem az összes egyetemistának. Összegyetemi gólyatábor, színházi előadások, közös mozizások, sportnapok és a gólyabál, csak hogy párat említsek.

Szerencsére az egyetem alatt sem kellett lemondanom a sportolásról. A minden évben megrendezett Medikus kupára már szeptemberben megkezdődött a felkészülés. Az egész éves felkészülés meghozta az eredményét, a harmadik helyet sikerült a lányokkal elhoznunk, emellett pedig két este óriásit táncoltunk!

És hogy a rettegett vizsgaidőszakról is meséljek valamit. Nehéz. Bár senki sem mondta, hogy könnyű lesz. De ilyenkor, ha eszedbe jut az, hogy ez a „pár” vizsga az ára annak, hogy továbbra is ezen a nagyszerű egyetemen tanulhassak, akkor már nem is tűnik túl nagy áldozatnak ez a sok vizsga.

Mester Zsófi


  • 01
  • 02
  • 03

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen