Törjetek föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az Urat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét. (Hós 10,12b)

Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. (Ef 4,24)

Első évem az egyetemen: Rohony Noémi

2018 szeptemberében Szegeden kezdtem a tanulmányaimat gyógypedagógia szakon. Amikor júliusban kiderült, hogy felvettek, nagyon megkönnyebbültem, hogy sikerült, megérte a sok tanulás és mehetek Szegedre. Augusztusban aztán beindult a pörgés és két héten belül már a gólyatáborban találtam magam. Egy szuper csapat tagjaként tölthettem el 4 napot Szegeden, ahol számos program és buli várt ránk. Szerencsére már ebben a pár napban sikerült barátokat szereznem, szakon belül és kívül is, így nem voltam annyira elveszett az első hetekben. Nagyon örülük, hogy itt felsőbb éveseket is megismerhettem, mert mindenben segítenek a mai napig (tantárgyfelvétel, vizsgák, kidolgozott tételek).

Bevallom, elég nehéz volt megszokni ezt az új életet. Eleinte vártam, hogy mehessek haza, mert hiányzott a régi társaság és a középiskolás élet, de ahogy teltek a hónapok, megszoktam az egyetemi mindennapokat. Nagyon szeretek Szegeden élni, hiszen gyönyörű város és nagyon diákbarát. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség található itt. Mind a két félévben elég jó órarendet sikerült összeállítanom magamnak, így néha belefért egy-két buli a barátaimmal.

Év közben nem kellett túl sok dolgozatra tanulnom, de rengeteg előadást és beadandót kellett elkészítenem. Majd jött a vizsgaidőszak, ami számomra kemény másfél hónap tanulást jelentett és nagyon remélem, hogy az elkövetkezendő könnyebb lesz. A sok éjszakába nyúló tanulás azért meghozta az eredményét, mert a tanulmányi átlagom 4 fölötti lett. Remélem, ezt most is meg tudom tartani.

Az év elején jelentkeztem a SZÉK-be (Szakos Érdekvédelmi Képviselet). Havonta egyszer kellett megjelennem üléseken és különböző rendezvényekre jelentkezhettünk szervezőnek. Én többször is jelentkeztem eseményekre, valamint szeretnék augusztusban, az idei gólyatáborban is szervező lenni.

Az egyik legjobb döntés volt, hogy Szegedet választottam a továbbtanuláshoz. Egy új közösség tagja lettem, ahol úgy érzem, megtaláltam a helyem. Ugyanakkor a mai napig várom, hogy hétvégére hazamehessek, és úgy tervezem, hogy a diplma megszerzése után visszamegyek Szarvasra.

Rohony Noémi


  • 01
  • 02

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen