Az istenfélőkben gyönyörködik az Úr, azokban, akik az ő szeretetében bíznak. (Zsolt 147,11)

Jézus mondja: Mert aki Isten akaratát cselekszi, az az én testvérem és az én anyám. (Mk 3,35)

Szülőknek a Taninformról

 

Tisztelt Szülők!

 

Elkészültek a szülői fiókok. Minden szülő a megadott e-mail címre megkapta a belépési azonosítót.

Kérjük ellenőrizze az e-mailjét, hogy megérkezett-e az azonosítót tartalmazó levél. Amennyiben nem, a következő e-mail címre írjon:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

1.    Bejelentkezés

a.    jelszó módosítása

2.    Jegyek megtekintése

a.    érdemjegyenként részletezve

b.   összesített táblázatos formában

c.    nyomtatható formában

3.    Hiányzások megtekintése

4.    Dicséretek és figyelmeztetések

5.    Órarend

6.    Tanulói adatok listája

7.    Üzenetváltás

 

1.   Bejelentkezés

Két helyről érhető el a rendszer:

1.    www.taninform.hu oldalon keresztül vagy

2.    www.vajdaevang.hu oldalon válassza ki az E-napló menüpontot.

Így eljut a következő oldalra, ahol az e-mailben kapott azonosító és a jelszó megadásával jelentkezhet be a rendszerbe.

 

a.    jelszó módosítása

Jelszavát a Főmenü → Rendszerbeállítások → Jogosultsági beállítások → Felhasználói fiók menüben módosíthatja. (A „Főmenü” gombot az oldal bal szélén fent találja.) A jelszót úgy kell megválasztani, hogy kis- és nagybetűt, valamint számot is tartalmazzon, emellett legalább 8 karakter hosszú legyen.

 

 

2.   Jegyek megtekintése

a.   érdemjegyenként részletezve

A bejelentkezés követően az oldalon a táblázat tartalmazza gyermekük érdemjegyeire vonatkozó információkat tantárgyak szerinti bontásban (utolsó jegy dátuma, jegyek száma, átlaga, stb.). Ezt az oldalt a Főmenü → Szülők → Jegyek megtekintése menüt kiválasztva is eléri.

 

 

Az adott tantárgyra kattintva megjeleníthet egyes érdemjegyeket és azokhoz kapcsolódó információkat. Amennyiben az összes jegy nem fér ki egy oldalra, a felső menü sávban lévő gombokkal lapozhat a következő oldalra (az egy oldalon megjelenített táblázat sorok számát a Főmenü → Rendszerbeállítások → Jogosultsági beállítások → Beállítások menüben módosíthatja).

 

 

A dátumra kattintva pedig megnézheti, hogy az adott számonkérés alkalmával az osztályból hányan értek el azonos, jobb vagy rosszabb eredményt. A lap alján található „Tantárgyak listája” gomb megnyomásával térhet vissza a kiindulási oldalra.

 

b.   összesített táblázatos formában

Kattintson az oldal tetején lévő „Tanulók jegyei” fülre, jelölje ki az adott tanévet, a csoportnál válassza ki gyermeke osztályát, a ciklusnál pedig a félévet.

 

 

c.    nyomtatható formában

A felső menü sávban kattintson a „Riport” gombra és válasszon az „Érdemjegyek” vagy az „Évvégi és évközi jegyek” lehetőségek közül. 

 

 

3.   Hiányzások megtekintése

A felső menü sávban kattintson a „Riport” gombra és válasszon a „Hiányzások és késések száma”, a „Hiányzások – összes” vagy a „Hiányzások részletes adatai” (ez utóbbi talán a leginkább áttekinthető) menüpontok közül. A hiányzások állapotánál az osztályfőnök által még nem adminisztrált hiányzások is igazolatlanként jelennek meg.

 

4.   Dicséretek és figyelmeztetések

A felső menü sávban kattintson a „Riport” gombra és válassza a „Dicséretek és figyelmeztetések” pontot. A dicséretekhez és figyelmeztetésekhez fűzött tanári megjegyzést a tanulói adatok listája tartalmazza (lásd a 6. pontot).

 

5.   Órarend

A felső menü sávban kattintson a „Riport” gombra és válassza az „Órarend” pontot.

 

6.   Tanulói adatok listája

Gyermekére vonatkozó adatok helyességét a Főmenü → Szülők → Tanulói adatok listája menüt kiválasztva leellenőrizheti.

Kérjük, hogy az esetleges adatváltozásokról feltétlenül értesítse gyermeke osztályfőnökét!

 

7.   Üzenetváltás

Gyermeke tanárainak üzenetet küldhet a Taninform rendszerén belül is, ehhez válassza a felső menü sávban a „Levelek” gombot.

 

 
   

 

 

Fontos! A Főmenü → Szülők → Levelezés menüponttal sajnos nem tud levelet küldeni, ez a program korábbi verziójából maradt a rendszerben. Ezért kérjük, használja az előbb ismertetett lehetőséget.

  

Amennyiben kérdése vagy problémája van a Taninform használatával kapcsolatban, kérjük írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

 

 

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen