Törjetek föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az Urat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét. (Hós 10,12b)

Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. (Ef 4,24)

Bronzérmes lett Frankó Dániel a középiskolások küzdősport világjátékán

A héten megrendezésre kerülő ISF Combat Games legnagyobb súlycsoportjában a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákja csoportelsőként jutott az elődöntőbe, és végül a harmadik helyen zárta a versenyt. 

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében június 16–21. között Budapesten zajlott az ISF Combat Games Iskolai Küzdősport Világbajnokság, amelynek keretében 4 sportágban: birkózásban, judóban, karatéban, valamint taekwondóban versengtek a 13–18 éves sportolók. A tizennyolc országból érkező, mintegy négyszáz fiatal versenyző között közel ötven magyar fiatalnak is szurkolhattunk. Az esemény nagykövetei Barka Emese Európa-bajnok és Bácsi Péter világ- és Európa-bajnok birkózók voltak.
A négy küzdősportot: birkózás, judo, karate (kumite és kata), valamint taekwondo (kyorugi és poomsae) magában foglaló világversenyt először 2 évvel ezelőtt, 2017-ben, az indiai Agraban rendezték meg 6 ország 227 versenyzőjének részvételével. Az idei versenyen már 18 országból több mint 600 résztvevő, köztük 400 versenyző mérkőzött meg. A részt vevő országok: Azerbajdzsán, Brazília, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Franciaország, Horvátország, Kazahsztán, Kína, Magyarország, Málta, Nepál, Oroszország, Peru, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Tajvan, Ukrajna és USA. A magyar delegáció 17 birkózó-, 7 judo-, 15 karate- és 8 taekwondo versenyzőből állt.  

A karatésok +76kg-os súlycsoportjába Frankó Dániel kvalifikált sikeresen az idei Magyar Bajnokságon. Versenyzőnk a szerdai napon 14.15-kor lépett tatamira. Az első csoportmeccsen a taiwani Chih-Hsiang ellen nem sikerült a ritmust felvenni, és egy beszedett hátsó kezes ütés után már nem ment a fordítás. A következő meccsen már magára talált a szarvasi fiú, és  az ukrán Biriukovot magabiztos fölénnyel 4:2re verte. Lévén, hogy  ellenfelei  egymás közötti harcát az ukrán fiú hozta 0:1-re, így legtöbb szerzett ponttal Dani első helyen jutott be az elődöntőbe. Itt a későbbi győztes azeri Huseynzade döntetlen állásnál a mérkőzés utolsó 10 másodpercében egy bezárást követően találatot szerzett, így versenyzőnk bronzéremmel zárta a rangos nemzetközi eseményt.

Ruzsinszki György, edző

 

  • 1
  • 2
  • 3

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen