Karatés sikereink a Magyar Bajnokságon

Helyt álltak a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai a karate sport hazai seregszemléjén.  Frankó Dániel sikeresen kvalifikált a vb-re és ő képviselheti iskoláját és hazáját +76kg-ban a gimnazisták küzdősport világjátékán is.

Május 25-26-án zajló 2019. évi karate Magyar Bajnokságra 860 nevezés érkezett, melyen a szarvasi karate club is képviseltette magát. 

A gimnázium növendékei közül Szrnka Artúr, Nagy Máté, Bagi Dániel, Tálas Bendegúz és Frankó Dániel  lépett tatamira.

 Szrnka Artúr lépett először tatamira a csapatból, akit nem kellőképpen kontrollált ütések miatt sajnos leléptettek a -52kg-ban. Éremesélyesként érkezett Bagi Dániel és Nagy Máté is. Daninál ezúttal késtek a reakciók, Máté pedig taktikai hibával maradt alul ellenfelével szemben, így a remélt eredmény ezúttal elmaradt mindkettőjüknél. A tavaly ugyanebben a kategóriában aranyérmes Sindel Márk térde az utolsó edzés utolsó mozdulatánál kificamodott, így nem indulhatott a versenyen.

A juniorok -76kg-os mezőnyéven Tálas Bendegúz tudatos  versenyzéssel a négyes döntőbe küzdötte be magát. Menet közben kapott azonban egy túl erős találatot, amitől meg is szédült. A sérülés éreztette hatását sajnos a döntőbe jutásért folytatott küzdelem során is. Itt ugyan 1:0-ról 2:1-re fordítani tudott, az összpontosítása azonban nem a tőle megszokott módon működött, 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt ellenfele fordítani tudott, így Bendinek maradt a harmadik hely.

Frankó Dániel magabiztosan küzdött és mindent elkövetett a győzelemért mérkőzésről mérkőzésre, az utolsó meccsét is végig hajtotta, de próbálkozásait a bírók nem jutalmazták ponttal, így ezüstéremmel zárt. Eredményével azonban így is a kvalifikációs sorozat legjobbjának bizonyult és bebiztosította helyét a chilei korosztályos világbajnokságra junior +76kg-ban.

A Magyar Bajnokságon került sor az ISF Nemzetközi Diáksportszövetség középiskolás küzdősport világjátékának válogatójára is, amelynek ez évben június 16-22-ig Budapest ad otthont. Frankó Dani ezt az akadályt is sikerrel vette, így hazai közönség előtt vehet részt a rangos megmérettetésen, ahol a világ legjobb karatés judos, taekwondos és birkózó gimnazistái mérhetik össze tudásukat.

Eredményeink:


Frankó Dániel  ISF Combat Games kvalifikáció – 1.hely
Frankó Dániel junior +76kg – 2. hely
Tálas Bendegúz  junior -76 kg 3. hely
Nagy Máté junior -61 kg - 5. hely

Bagi Dániel kadet -70 kg . 5. hely

Ruzsinszki György, edző

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen