Törjetek föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az Urat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét. (Hós 10,12b)

Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. (Ef 4,24)

Karatés sikereink a Magyar Bajnokságon

Helyt álltak a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai a karate sport hazai seregszemléjén.  Frankó Dániel sikeresen kvalifikált a vb-re és ő képviselheti iskoláját és hazáját +76kg-ban a gimnazisták küzdősport világjátékán is.

Május 25-26-án zajló 2019. évi karate Magyar Bajnokságra 860 nevezés érkezett, melyen a szarvasi karate club is képviseltette magát. 

A gimnázium növendékei közül Szrnka Artúr, Nagy Máté, Bagi Dániel, Tálas Bendegúz és Frankó Dániel  lépett tatamira.

 Szrnka Artúr lépett először tatamira a csapatból, akit nem kellőképpen kontrollált ütések miatt sajnos leléptettek a -52kg-ban. Éremesélyesként érkezett Bagi Dániel és Nagy Máté is. Daninál ezúttal késtek a reakciók, Máté pedig taktikai hibával maradt alul ellenfelével szemben, így a remélt eredmény ezúttal elmaradt mindkettőjüknél. A tavaly ugyanebben a kategóriában aranyérmes Sindel Márk térde az utolsó edzés utolsó mozdulatánál kificamodott, így nem indulhatott a versenyen.

A juniorok -76kg-os mezőnyéven Tálas Bendegúz tudatos  versenyzéssel a négyes döntőbe küzdötte be magát. Menet közben kapott azonban egy túl erős találatot, amitől meg is szédült. A sérülés éreztette hatását sajnos a döntőbe jutásért folytatott küzdelem során is. Itt ugyan 1:0-ról 2:1-re fordítani tudott, az összpontosítása azonban nem a tőle megszokott módon működött, 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt ellenfele fordítani tudott, így Bendinek maradt a harmadik hely.

Frankó Dániel magabiztosan küzdött és mindent elkövetett a győzelemért mérkőzésről mérkőzésre, az utolsó meccsét is végig hajtotta, de próbálkozásait a bírók nem jutalmazták ponttal, így ezüstéremmel zárt. Eredményével azonban így is a kvalifikációs sorozat legjobbjának bizonyult és bebiztosította helyét a chilei korosztályos világbajnokságra junior +76kg-ban.

A Magyar Bajnokságon került sor az ISF Nemzetközi Diáksportszövetség középiskolás küzdősport világjátékának válogatójára is, amelynek ez évben június 16-22-ig Budapest ad otthont. Frankó Dani ezt az akadályt is sikerrel vette, így hazai közönség előtt vehet részt a rangos megmérettetésen, ahol a világ legjobb karatés judos, taekwondos és birkózó gimnazistái mérhetik össze tudásukat.

Eredményeink:


Frankó Dániel  ISF Combat Games kvalifikáció – 1.hely
Frankó Dániel junior +76kg – 2. hely
Tálas Bendegúz  junior -76 kg 3. hely
Nagy Máté junior -61 kg - 5. hely

Bagi Dániel kadet -70 kg . 5. hely

Ruzsinszki György, edző

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen