Ne féljetek! Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg benneteket ma az Úr! (2Móz 14,13a–b)

A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk, mert hű az, aki ígéretet tett. (Zsid 10,23b)

Szép eredményeink, nemcsak a tanulmányok terén!

Itt van végre a nyári szünet, melyet mind a diákok mind a tanárok egyaránt nagyon vártunk már. Az elmúlt tanév mind a két oldal számára igen fárasztó volt, így ránk fér a pihenés. A sokat emlegetett nehézségek ellenére mégis nagyon szép eredményekkel zártuk ezt a tanévet is. Sok kitűnő és jeles bizonyítvány került kiosztásra a tanévzáró napján. Ezek mellett különösen büszkék vagyunk azokra a diákjainkra, akiknek a tanulás mellett még a mozgásra is marad energiájuk, ráadásul annyi, hogy a sport terén is kiemelkedő teljesítményt tudjanak nyújtani. 

A volt 10.C-ben két diákunk eredményei is nagy örömmel töltenek el bennünket. 

Bővebben ...

Sportos diáknap

Az idei tanévben sok más program mellett a diáknapot sem sikerült a szokott időben és módon megtartanunk. Igény viszont a tanulók és a tanárok részéről is mutatkozott rá, ezért arra gondoltunk, hogy megpróbáljuk megújult formában, a tanév végi sportnappal kombinálva megszervezni. Hogy nem döntöttünk rosszul, azt egy jó hangulatú, igazi nyári időjárással fűszerezett utolsó tanítási nap bizonyítja.
Miközben június 15-én az iskola épületében a végzősöknek elkezdődtek a szóbeli érettségi vizsgák, az alsóbb évfolyamosok a Kacsa tó köré települtek ki, hogy három helyszínen küzdjenek meg egymással az osztályok.

Bővebben ...

Valami újra beindult

Idén is röplabdáztunk egy jót az év végén. Ehhez kellett az, hogy Vigh Balázs gyulai testnevelő kollégám bevállalta, hogy elhozza tanítványait Szarvasra. Így egy kibővített házibajnokságot tudtunk rendezni. A lányoknál 5, a fiúknál 4 kvartett alakult. Minden csapat maga számolta az eredményt, nekem csak a lebonyolításra kellett figyelnem. A négyesek küzdelmei után jöhettek a párosok, 7, illetve 8 csapat részvételével. A forró homok sem állíthatta meg a lelkes diákokat. Égő talpakkal, de jó élményekkel fejeződött be a játék.

Bővebben ...

Siker a sí diákolimpián

Az idei csonka diákolimpiai idényben minden eredménynek duplán örülünk. Így volt ez Cziglédszky Samu 11.A osztályos tanuló szereplésével is, akinek beszámolójából minden kiderül. 

 Aki ismer, az tudja, hogy nekem síelésből bárhol, bármikor, bármennyi jöhet. Óvodás koromban tanultam meg a Mátrában síelni, és azóta is ez a kedvenc sportom, bár mindig tudnám űzni! Az idei szezonban ez három napban valósult meg, míg mások 20-40 napban űzik ezt a sportot. Attila bácsival már sokszor beszéltük, hogy szeretnék menni síversenyre, de sajnos tavaly nem rendeztek síelésből diákolimpiát. 

Bővebben ...

Egy arany, három ezüst a Magyar Ligáról

A Hayashi Magyar WKF Karate Liga harmadik állomását Zalaszentgróton rendezték 2021. február 6-7-én. A hazai karatésok az MKSZ támogatásával a koronavírus járványhelyzetben való versenyzési lehetőség megoldására tavaly ősszel hívták életre a négyfordulós sorozatot. A koronavírus járvány miatt fokozott óvatossággal megrendezett zalai viadal helyenként már parázs versenyhangulatot hozott, a versenyzőkön pedig érezhető volt, hogy egyre jobb formába lendülnek. A szarvasiak hét versenyzővel már pénteken útra keltek, hogy egy közös edzésen vehessenek részt a Bátaszék SE karatésaival a megmérettetés előtt. A zalai rendezők ezúttal is mindent elkövettek, hogy a versenyzők zavartalanul versenyezhessenek, emellett odafigyeltek a résztvevők egészségének megóvására is, így testhőmérséklet mérés és kézfertőtlenítés kísérte a belépést, a védőfelszereléseket mérkőzésenként fertőtlenítették, nézők és hozzátartozók pedig nem léphettek a csarnokba.

Bővebben ...

Ismét aerobic

2020. november 7-én és 8-án került megrendezésre az Aerobik Magyar Kupa Döntő Budapesten, ami egyben a Magyar Bajnokság is volt. Mint az előző versenyünkhöz hasonlóan nagyon szigorú szabályok és szűk nézőközönség előtt versenyezhettünk.

A verseny első napján, szombaton az up1-es korosztályban, step kategóriában indultunk. Izgatottan, de magabiztosan mentünk fel a verseny talajra. Ez meg is hozta az eredményt, megszereztük az előkelő első helyezést. Határtalan volt az örömünk, az egy éves kemény munka meghozta a gyümölcsét. A jelenlegi helyzet miatt elmaradt a megszokott eredményhirdetés, helyette a kivetítőn értesültünk az eredményekről és az érmeket az edzőnk vehette át.

A csapat tagjai: Márton Gréta (10/A), Varga Vivien (9/C), Laukó Boglárka (9/C), Kerekes Laura (Göndöcs Benedek Középiskola) és Molnár Gréta (9/C).

Bővebben ...

Körzeti Atlétikai verseny

Ezen a szép napon iskolánk 8 tanulójával visszaversenyeztünk a IV. korcsoport egyéni atlétikai számaiba. Egy-egy versenyző több atlétikai számban is indulhatott (2 futó és egy ügyességi számban) és ezt ki is használtuk. Így fordulhatott elő, hogy két tanulónk dupla éremmel térhetett haza.  

Bővebben ...

Mezei Futóverseny

Ezen a szép napon, iskolánk 4 tanulójával indultunk el a IV. korcsoportos Körzeti Mezei Futóversenyen, ahová győzelmi reményekkel érkeztünk, mivel az elmúlt évek legjobb futóit köszönthettük csapatunkban. Az eredmények igazolták várakozásunkat, a lányok nagyon szép, taktikus versenyzéssel az első helyen végeztek. Így kivívták a megyei döntőben való részvételt.

Bővebben ...

Keller Gergő bronzot szerzett az Olimpiai Reménységek Versenyén

Keller Gergő, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulója (16) nyolc éves kora óta kajakozik, Bátor György tanítványa. Jó alkatú, jó izomzatú, tehetséges kajakos. Kiváló versenyző alkat, okos, higgadt és tudatos. Tíz éves kora óta versenyez, azóta többszörös magyar bajnok, diákolimpiai bajnok, és háromszor volt már korosztályos válogatott.

Tavaly, 15 évesen egy évet ki kellett hagynia hát-probléma miatt. 2019 őszén fokozatosan kezdhette meg a könnyített edzéseket, és idén január óta folytathatta Bátor György, Doxy csoportjával együtt intenzíven.

Bővebben ...

Sportnap

Diákok és tanárok egyaránt nagyon vártuk a szokásos tanév végi sportnapot. Sajnos az esős idő miatt a kenutúra elmaradt. Mivel a strandröplabda versenyre messzebbről is érkeztek csapatok, úgy döntöttünk, hogy belekezdünk. Az időjárás m- látva lelkesedésünket - egyre barátságosabbá vált. A röpisek nagyon várták már ezt a megmérettetést, mióta feloldották a szigorú korlátozásokat, délutánonként többnyire a homokon gyakoroltak.

A verseny eredetileg házibajnokságnak indult, de ahogy elmeséltem néhány kollégámnak, ők, illetve a diákjaik rögtön részt akartak venni. Így Budakesziről, Budapestről, Mezőberényből és Karcagról is érkeztek 2 lányból és 2 fiúból álló vegyes csapatok. A résztvevők két 4 csapatos csoportban kezdték meg a küzdelmeket. Az elődöntőkben a sors úgy hozta, hogy a Vajdás csapatok a budapesti Toldy Gimnázium, illetve a budakesziről érkező Prohászka Gimnázium csapatával kerültek szembe. A hazaiak sajnos pont ezeken a meccseken játszottak magukhoz képest valamivel gyengébben, így a vendégek játszhatták a döntőt.

Bővebben ...

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen