Szemem állandóan az Úrra néz, mert ő szabadítja ki lábamat a csapdából. (Zsolt 25,15)

Pál írja: Imádkozzatok értünk, hogy terjedjen az Úr igéje, és úgy dicsőítsék, ahogyan nálatok is, és hogy megszabaduljunk az elvetemült és gonosz emberektől: mert nem mindenkié a hit. De hűséges az Úr, aki megerősít titeket, és megőriz a gonosztól. (2Thessz 3,1–3)

Nemzeti közszolgálat

November utolsó péntekén két nagyon kedves volt diákunk, Jelen Ákos és Tóth Norbert járt nálunk. Mindketten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának első éves hallgatói. Ákos közrendvédelmi-, Norbi közlekedésrendészeti szakirányon tanul.

Azért látogattak el hozzánk, hogy a pályaválasztás előtt álló diákjainkat segítsék a döntésben. A fiúk egyenruhában, a feladathoz illő komolysággal tartották meg tájékoztatójukat. Prezentáció és kisfilmek segítségével bemutatták az egyetemet, beszéltek a különböző karokról és képzésekről. Bepillantást nyerhettünk a diákok mindennapi életébe, megtudhattuk, hogy milyen sokféle képzés és szakirány közül választhatnak a felvételizők, milyen lehetőségek várnak rájuk, és hogy milyen nagyszerű dolog a Közszolgálati Egyetem hallgatójának lenni. Emellett azért elmondták azt is, hogy nem olyan könnyű bekerülni, hiszen nagyon komoly és többlépcsős felvételi eljáráson kell átesni, ahol a pszichológiai és egészségügyi vizsgálatokon kívül a fizikai teljesítőképességet is vizsgálják, valamint alapfeltétel a büntetlen előélet is. Aki ezeknek sikeresen megfelelt, még mindig nem lehet biztos abban, hogy szeptemberben már az egyetem padjait koptathatja, hiszen ezután jön a legkeményebb próbatétel: az 5 hetes alapkiképzés.

Az előadás végén a fiúk válaszoltak minden kérdésre, ami felmerült a hallgatóságban. Tanácsokat is adtak, hogy hogyan álljon neki a felkészülésnek az, aki szeretne az Egyetem hallgatója lenni.

Hogy a történet kerek legyen, el kell mondani azt is, hogy november elején megkereste iskolánkat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, hogy vegyünk részt partneriskolai programjában. A felkérésnek természetesen nagy örömmel teszünk eleget, hiszen szinte minden évben jelentkeznek diákjaink ebbe a felsőoktatási intézménybe. Idén például öten nyertek felvételt a különböző szakokra.

Nagyon örülünk, hogy két volt diákunk jöhetett hozzánk pályaválasztási tájékoztatót tartani, hiszen pár hónappal ezelőtt még közénk tartoztak, vajdások voltak, most pedig komoly fiatalok, kész felnőttek!

Büszkék vagyunk rájuk és szeretettel várjuk őket jövőre is!

HCSE

 

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 008

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen