Életem folyton veszélyben van, törvényedről mégsem feledkezem meg. (Zsolt 119,109)

Pál írja: Ti pedig a mi követőinkké lettetek, és az Úréi, amikor sok zaklatás ellenére a Szentlélek örömével fogadtátok be az igét. (1Thessz 1,6)

Sikeres pályázatok a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban

Iskolánk folyamatosan figyeli a pályázati lehetőségeket, és rendszeresen nyújtunk be pályázatokat az iskolai kirándulások, cserekapcsolatok támogatására, a tehetséggondozó programok megvalósítására. A közelmúltban több jó hírt kaptunk nyertes pályázatainkról.

Több éve pályázunk a Határtalanul program keretében, és a napokban értesültünk HAT-17-03-2017-00039 azonosítószámmal beadott pályázatunk sikeréről. A „Hittel és színházzal a barátságért” című programunkban a szilágycsehi „Gheorghe Pop de Băsești” Technológiai Líceum magyar tagozatával működünk együtt. Terveink szerint a diákok megismerik a partnerintézmény településének protestáns hagyományait, és mindkét iskola színjátszói is bekapcsolódnak az utazásokba egy – egy fellépés érdekében. Természetesen bejárjuk a környéket és Nagyszalonta és Nagyvárad is szerepel a terveikben. A korábbiaktól eltérően a közel két és félmillió forint teljeskörűen fedezi mindkét diákcsoport költségeit. Bár az előkészületeket már korábban megkezdjük, az utazásokra csak 2018 tavaszán kerül majd sor.

Iskolánk elkötelezett a természettudományos tehetséggondozás területén. Ezt bizonyítják az utóbbi években sikeresen megvalósított programok. Az idei évben beadott pályázataink közül az NTP-TFJ-17-0009 pályázati azonosítón nyilvántartott „Természettudományos Tehetség Műhely fejlesztése a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban” című pályázatunk  500 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázati támogatásból a LEGO szakkör számára, valamint a természettudományos kísérletekhez szerzünk be eszközöket.

A pályázatok kiírója az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

 

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04

Képzéseink

Diákjaink az egyetemen